Als je iemand bent die altijd een hond heeft gehad en nu bent gegaan voor een nieuwe, dan kan het zo zijn dat niet alles hetzelfde gaat als bij de vorige hond. Dit is niet gek en vooral heel normaal, maar soms wil je er juist iets anders aan doen om het gedrag bijvoorbeeld aan te passen. Dit zijn dan ook de redenen wanneer je moet gaan voor bijvoorbeeld een honden gedragstherapeut of een katten gedragstherapeut wanneer je een kat heb in plaats van een hond. Op deze manier weet je zeker dat je altijd de juiste gedragsregels aan je huisdier leert en op deze manier is de kans het kleinste dat je hond of kat verkeerd gedrag gaat vertonen wat niet toegestaan is.

Het gedrag moet niet gevaarlijk zijn

Wanneer je merkt dat je hond of kat gevaarlijke acties uitvoert wanneer er bijvoorbeeld mensen in de buurt komen, dan weet je dat je direct naar bijvoorbeeld een honden gedragstherapeut of een katten gedragstherapeut moet gaan. Dit kan namelijk erg gevaarlijk zijn voor andere mensen en vooral voor jezelf. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld een keer kleine kinderen mee hebt en dat de hond hier op reageert door ze bijvoorbeeld te willen bijten. Dit is iets wat uiteraard echt niet kan en waar dan ook echt iets aan gedaan moet worden wanneer dit nog kan.

Neem contact op bij je twijfels

Het kan zo zijn dat je hond of kat bepaalde gedragseigenschappen heeft waarbij je twijfelt of dit slecht is. Wanneer dit het geval is, dan is het een goed idee om een keer met een honden gedragstherapeut of een katten gedragstherapeut contact op te nemen. Op deze manier kan je namelijk duidelijk vertellen wat er speelt en op deze manier kan een gedragstherapeut ondervinden of er iets gedaan moet worden of niet.

Door Redactie